nuod No Comments

Minister Bacquelaine blokkeert een dossier maar houdt geen rekening met een uitspraak van de hoogste rechtbank van het land.

Minister Bacquelaine heeft de mond vol over het rekening houden van de belasting van het beroep met betrekking tot het bepalen van de pensioenen, maar in feite heeft hij niks gedaan betreffende de belasting van de douaniers die momenteel ingeschakeld worden in de strijd tegen de fiscale fraude en de beveiliging tegen terrorisme.

De minister van pensioenen, Daniel Bacquelaine, houdt geen rekening met een uitspraak van het Grondwettelijk Hof van januari 2019 en neemt hierbij niet de nodige maatregelen om aan het arrest te voldoen.

Wij kunnen dus alleen constateren dat het regelen van een ongrondwettelijke discriminatie geen prioriteit is voor de regering van dit land.

Een onrecht, daterend uit de vorige eeuw, waar nog steeds geen oplossing voor bestaat wegens “een regering in lopende zaken”.

Door het afwachten en uitstellen worden de betrokken douanebeambten steeds meer bestolen. Werken tot 67 in een job die erkend is als zwaar beroep, is dit nog redelijk en aanvaardbaar?

Gelieve hieronder een perscommuniqué te willen vinden van de NUOD – Financiën: