nuod No Comments

Voor sommige personeelsleden loopt het salarisverlies in januari zelfs op tot enkele honderden euro’s! De NUOD heeft gevraagd om een snelle oplossing.

Zoals op het intranet is aangegeven, door een fout in de gegevensverwerking is het mogelijk dat je nettoloon verminderd is op je weddefiche die sinds gisteren in MyMinfin is opgeladen als je partner geen inkomen heeft. Het systeem is er ten onrechte van uitgegaan dat je partner een inkomen heeft.

Natuurlijk is dit een menselijke fout, maar het verlies aan nettosalaris is voor sommige collega’s aanzienlijk: tot enkele honderden euro’s!

Zulke bedragen zouden iedereen treffen. Maar bovendien gaat het hier om personen van wie de partner geen inkomen heeft, en dus om gezinnen die door deze situatie nog harder getroffen dreigen te worden.

Daarom heeft de NUOD de autoriteiten opgeroepen alle noodzakelijke en mogelijke maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de regularisatie in de komende dagen wordt uitgevoerd.

Regeling met de wedde van februari? Dat zou gewoonweg betreurenswaardig zijn! In het tijdperk van de informatietechnologie begrijpen wij niet waarom het niet mogelijk is dit sneller recht te zetten.

Om te voorkomen dat een dergelijke situatie zich in de toekomst opnieuw voordoet bij de overdracht van gegevens aan PersoPoint, heeft de NUOD verzocht om het personeel voortaan de mogelijkheid te bieden hun gegevens vóór de overdracht te controleren.