nuod Geen reacties

Dit is wat je moet doen …

We hebben de Overheid (vele weken geleden) gevraagd welke procedure moet worden gevolgd in geval van ziekte of ongeval tijdens een verblijf in het buitenland.

Eindelijk is volgend antwoord gekomen:

Wat moet ik doen als ik tijdens het reizen naar het buitenland ziek wordt of een ongeval heb?

Het telefoonsysteem van de FOD FIN is vanuit het buitenland toegankelijk (+32 257 257 22).

Als het niet mogelijk is om toegang te krijgen tot het telefoonsysteem, moet u uw afwezigheid onmiddellijk registreren wanneer u terugkeert naar België. Ter rechtvaardiging van de late registratie van uw afwezigheid, moet een e-mail worden verzonden naar de tijdmanagementservice of u kunt een ticket maken (informatiecentrum). Als uw afwezigheid langer duurt dan uw vakantie, moet u uw functionele chef hiervan op de hoogte brengen. Het Medex-certificaat moet altijd worden ingevuld door de arts die uw ziekte heeft gediagnosticeerd. Stuur deze zo snel mogelijk naar Medex.