Incompetitiestellingen en mutaties ?!?

Incompetitiestellingen en mutaties ?!?

0

Op 13 september jongstleden werden in het Belgisch Staatsblad verschillende incompetitiestellingen gepubliceerd voor betrekkingen in de klassen A2, A3, A4 en A5. Maar deze incompetitiestellingen zijn niet toegankelijk voor het personeel in dezelfde graad.

Bijvoorbeeld: een A2 (A3, …) kan geen kandidaat zijn voor een betrekking in A2 (A3, …).

Dat is onaanvaardbaar omdat:

– voor het personeel in de klasse A2 het een wettelijke verplichting is aangezien mutatie hier voorrang heeft op bevordering;

– dit opnieuw de huidige A3’s in de kou laat staan. Hoewel het organiek reglement geen voorrang geeft aan mutatie voor deze betrekkingen in de klasse A3 werden deze medewerkers immers vaak het slachtoffer van de kantelingsregels maar ook van de geografisch te beperkte jobaanbiedingen via jobs@fin.

Is het zo hoe de overheid denkt deze agenten te motiveren ??? Heeft het bepaalde agenten definitief veroordeeld om in Brussel te blijven werken? Sluit ze hiermee permanent bepaalde deuren, hoewel de competenties van deze medewerkers dikwijls perfect passen bij het gezochte profiel? Zet dit de juiste persoon op de juiste plaats?

De NUOD heeft de Overheid verzocht deze aberratie dringend te corrigeren. We wachten op een antwoord.

Leave a Reply